_mg_8767Ayman Agha

Jeg kommer fra Syrien og jeg er 24 år gammel. Jeg er født og voksede op i Aleppo i en dejlig familie. I Syrien har jeg studeret på økonomiske fakultet i Virksomhedsledelse. Jeg har besluttet at flygte, fordi krigen kom i mit land – og krig er krig – det ske overalt på grund af onde mennesker – og på grund af økonomi. Ofrene er uskyldige

Flugten

Først flygtede jeg til Istanbul og begyndte at lære tyrkisk sprog. Efter seks måneder startede jeg i job som sælger i et vagtselskab hedder “By Sattci”. Jeg har besluttet at flygte ud af Tyrkiet pga. problemer med mit pas, der var udløbet, så jeg startede min farefulde tur ulovlig.

Ankomst.

Vejen var virkelig svært og lang fra Tyrkiet (Izmir – Grækenland – Makedonien-Serbien-Ungarn-Østrig-Tyskland og endelig Danmark) – Jeg har besluttet at flytte til DK, fordi af bedste mine venner Ammar var i DK før mig. Han rådede mig bare til DK, som et af de bedste lande for at studere og tage sig af menneskeheden. Og jeg har set en film om DK, der hedder “I´m Denmark.”

Sprog

Første dag i DK var virkelig svær: det var et andet sprog, forskelle i kultur og forskellige veje at gå.

Mine forældre har lært mig til anderledes forhold, betyder ikke at man ikke kan søge efter værdighed. – Når en maler maler sit eget maleri, bruger han forskellige farver, og hans maleri vil bestå af smukke farver. Og flygtninge med anden kultur og sprog og kvalifikationer vil give DK nye farver og gøre DK smukkere.

Jeg besluttede at lære det dansk sprog, selvom kan jeg tale engelsk, og det er ikke noget problem at kommunikere med folk, men når du taler landets modersmål kan du være tættere end et andet sprog. Nu har jeg været i DK i10 måneder, og jeg kan kommunikere med folk på dansk.