_mg_8657Ayman

Mit navn er Ayman.

Jeg kommer fra Syrien, men jeg er palæstinenser.

Jeg er 50 år gammel nu.

Jeg taler arabisk, lidt engelsk, lidt fransk, lidt russisk og jeg taler også lidt dansk.

I Danmark er jeg kursist, men i Syrien var jeg lærer på universitetet i Damaskus i 17 år, her underviste jeg tandtekniker. Jeg arbejdede også som tandlæge og som cheftandtekniker. Desuden var jeg basketballtræner for børn. I min fritid spiller jeg skak. I 1980 blev jeg syriensmester i skak.

Min familie bor i Syrien nu. Syrien er i krig nu, og livet er meget svært i Syrien.

Jeg bor i Søndersø ved Odense på Fyn, og jeg bor alene.

Jeg har fire børn – to drenge og to piger. Mine børn bor i Damaskus sammen med deres mor.

Min mor bor lidt uden for Damaskus. Hun er 75 år, og hun er professor i jura. Hun er pensionist nu.

Min far er død. Jeg taler med familien over Skype.

Da jeg forlod Syrien kom jeg først til Tyrkiet, så til Grækenland, til Madrid i Spanien, til Paris i Frankrig og derefter til Danmark. Jeg valgte Danmark fordi det er et demokratisk land og det er et meget smukt land med smilende mennesker.

Først var jeg to uger i Sandholm. Derefter kom jeg til Sønderborg, hvor jeg var i seks måneder. Da jeg havde fået opholdstilladelse kom jeg til Søndersø ved Odense på Fyn.

Danmark er et smukt land.

Nu lærer jeg dansk hos ”Lær dansk” i Odense 3 dage om ugen. To dage om ugen er jeg hos A2B i Odense. Her lærer jeg om det danske arbejdsmarked. Snart skal jeg i praktik.

Jeg vil gerne arbejde, så jeg kan tjene penge og klare mig selv. Indtil nu har jeg fået kontanthjælp,

men d.1. juli kommer jeg på integrationsydelse, og så har jeg kun 2000 kr. om måneden til mad, tøj, medicin og andre nødvendige ting. Jeg kan ikke leve for 2000 kr. om måneden, så jeg må have et arbejde. Det stresser mig at jeg ikke kan klare økonomien.