_mg_8740Fariss

Jeg vil gerne fortælle min historie om mit liv i Danmark.

Jeg har været i Danmark i to år og bor i Odense. Jeg kom til Danmark fra Syrien som flygtning. Da jeg kom til Danmark, kendte jeg ikke nogen som helst, og alting var mærkelige anderledes og svært for mig, fordi jeg ikke forstod det dansk sprog. Det var meget svært at kommunikere med andre mennesker. Jeg var også nervøs for at tale dansk med folk i min hverdag. Efterhånden blev det lidt nemmere at forstå danskerne og den danske kultur.

Da jeg begyndte med at tale og forstå dansk, begyndte jeg at søge efter et arbejde, men desværre lykkes det ikke endnu. I stedet for begyndte jeg at arbejde frivilligt i Bolbro aktivitetshus. Det har gjort, at jeg er blevet bedre til at tale dansk og har fået et større netværk, end da jeg kom. Det gør mig glad at komme der, fordi jeg kan hjælpe børnene med mange ting, og de er glade for at hjælpe mig med dansk.

Jeg går i skole tre dage om ugen på at lære dansk, og efter skoletid er jeg frivillig i aktivitetshuset. Jeg var også i praktik to dage om ugen som mekaniker på et bilværksted. I weekenden læser jeg skolebøger og frilæsningsbøger bl.a. om Grundtvig. Lige nu er jeg i praktik i Ikea 5 dage om ugen.

Min længsel efter Syrien er tilstede i mig både dag og nat. Jeg føler store smerte i mit bryst, og mit hjerte ønsker at græde. Jeg vil gerne kunne tænke positivt på mit hjemland, men det kan jeg ikke så længe, der er krig der. Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle være væk fra min familie og mine venner, som jo er en del af mig. Den krig har ødelagt både mit land og mit liv. Alle mine drømme er blevet slået i stykker. Jeg er ofte i tvivl om, hvad der skal ske med mine kære og mig i fremtiden. Jeg kan ikke anbefale nogen et liv som flygtning.

Men jeg har det okay. Danmark har nogle søde mennesker, og jeg har endnu nogle muligheder for at få et godt liv. Jeg er sund og rask og kan arbejde og kan godt lide mennesker. Jeg fik en god uddannelse i Syrien, så jeg kan godt blive ved med at uddanne mig og arbejde i Danmark.

Med venlig Hilsen,

Fariss